EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Crni integralni hleb Autor Suzana Mitic Peciva 18 oktobra, 2018 Najlepše se jede u društvu a najlepše je kad to društvo voli domaći hleb ! Vreme pripreme: 10 minuta Vreme kuvanja: 30 minuta Broj obroka: 20 Način pripreme U posudu stavite kiselu vodu,crno,speltino,integralno,ječmeno i raženo brašno.Mešajte varjačom pa dodajte prašak za pecivo,dodu bikarbonu,lan i susam. Testo je retko.Sipajte ga u pleh koga ste obložili papirom za pečenje i ostavite ga najmanje 30 minuta da miruje. Premažite ga hladnom vodom pa pospite susamom i mlevenim lanom. Pecite na 180 C oko 30 minuta. Uživajte u ukusu. Prijatno ! Sastojci 300 ml kisele vode 100 gr crno brašno 100 gr speltino brašno 100 gr integralno brašno 50 gr ječmeno brašno 50 gr raženo brašno 3 kašika Dijamant Mediteran ulja 2 kašike susama 2 kašike mlevenog lana 1 kesica prašak za pecivo 1 kašičica sode bikarbome 1 kašičica soli Za posipanje : 20 gr susam 20 gr laneno seme zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]