Čokoladni rolat sa krem bananicama

Autor Sladjana Scekic  

16 aprila, 2018

Da vam uživaju sva čula ....sočan, čokoladan i veoma brz slatkiš...

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 6 porcije,

Način pripreme

Umutiti penasto jaja sa šećerom dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao, ulje pa masu blago sastaviti. Sipati u nauljanom plehu . Peći na 200 C oko 15-20 minuta (ne sme da se prepeče jer će kora da bude krta i lomiće sa prilikom uvijanja.) Ispečenu koru odmah uviti u vlažnu krpu i ostaviti je tako da se ohladi.

Skuvati puding u mleku sa 4 kašike šećera, zatim dodati čokoladu i margarin i sve zajedno promesati. Fil ohladiti. Ohladjenim filom namazati koru (ostaviti dve kašike za filovanje rolata spolja).

krem bananice iseckati i pomešati sa filom ...koru isfilovati čokoladnim filom preko fila premazati sa umućenim šlagom,zatim je uviti u rolat. Odozgo rolat premazati sa dve kašike fila i šlagom pa posuti kokosom ili po želji....

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike ulja

1/2 kesice prašak za pecivo

2 kašike kakaa

Za fil:

250 ml mleka

1 puding od čokolade

100 g Dijamant Expert margarina

100 g čokolade

5 krem bananica

4 kašike šećera

+

2 kesica šlag pene

2 dl.mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]