ČOKOLADNI RASPUCANCI

Autor Dana Drobnjak  

27 novembra, 2017

Idealni uz čaj

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Umutiti 4 jaja sa vanilin šećerom i 250 gr šećera. Dodati omekšali margarin , dobro umutiti pa dodati prstohvat soli, kakao, brašno i prašak za pecivo. Umutiti i ostaviti da stane najmanje 2 sata ili preko noći u frižideru.

Kad masa odstoji uzimati testa veličine oraha napraviti kuglicu pa uvaljati u šećer u prahu.

Kuglice staviti na pleh obložen papirom udaljene jedna od druge 3-4 cm. Peći na 180 stepeni 10-12 minuta.

Sastojci

Potrebno je:

4 jaja

250 gr šećera

100 gr Dijamant margarina

1 vanilin šećer

80 gr kakaoa

300 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 prstohvat soli

100 gr šećera u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]