Čokoladni kolač sa piškotama
Autor jelena Poslastice
13 novembra, 2018
ukusan cokoladni kolac-torta
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 12 parceta
Način pripreme
U pleh sa obručem poređati po dnu red piškota utopljenih u mleko.
Puding i gustin pomešati i usuti 200 ml mleka, dobro izmešati da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin i čokoladu, izmešati da se otopi i sjedini.
Uz obruč poređati uspravno piškote polomljene na pola i utopljene u mleko. Sipati skuvan puding. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag krem sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog pudinga.
Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Sastojci
300 g piškota (čoko-vanila)
1 l mleka
3 kesice pudinga od čokolade
1 kašika gustina
8 kašika šećera
125 g Dijamant dijavit margarina
50 g čokolade za kuvanje
150 g čokoladnog šlag krema
300 ml mleka
malo mleka za umakanje piskota