Čokoladni kolač sa makom
Autor Dijana Ademovic Poslastice
16 januara, 2018
Divan spoj čokolade i maka...
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 10 porcija
Način pripreme
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst šne. Penasto izmiksati žumanca sa šećerom, pa dodati omekšali margarin, 1/2 praška za pecivo, 3 vanilina, suvo grožđe koje ste namočili prethodno u toplu vodu, narendanu koricu pomorandže i kašiku prezli. Kad se dobro umutila smesa, umešati špatulom sneg od belanaca i lagano izmešati.
2
Tepsiju pomastiti i posuti sa još jednom kašikom prezli, pa izliti smesu.Ugrejati rernu na 200 stepeni, peći desetak minuta, potom smanjiti na 180 i peći dok test čačkalicom ne bude suv... Prohladiti kolač, pa ga premazati džemom, kojim-stvar ukusa... Za glazuru otopiti čokoladu sa margarinom, dodati par kapi ulja, pa preliti preko kolača.
3
Ohlađeni kolač rezati na kriške.
Sastojci
Potrebno je:
7 jaja
250 g šećera
150 g margarina
250 g mlevenog maka
1/2 kesice praška za pecivo
120 g suvog grožđa
1 pomorandža, narendana korica
3 vanilin šećera
1 kašika prezli
I još:
nekoliko kašika kiselkastog džema
Glazura:
100 g čokolade
50 g margarina
par kapi ulja