Čokoladni kolač sa makom

Autor Dijana Ademovic  

16 januara, 2018

Divan spoj čokolade i maka...

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 10 porcija

Način pripreme

Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst šne. Penasto izmiksati žumanca sa šećerom, pa dodati omekšali margarin, 1/2 praška za pecivo, 3 vanilina, suvo grožđe koje ste namočili prethodno u toplu vodu, narendanu koricu pomorandže i kašiku prezli. Kad se dobro umutila smesa, umešati špatulom sneg od belanaca i lagano izmešati.

2

Tepsiju pomastiti i posuti sa još jednom kašikom prezli, pa izliti smesu.Ugrejati rernu na 200 stepeni, peći desetak minuta, potom smanjiti na 180 i peći dok test čačkalicom ne bude suv... Prohladiti kolač, pa ga premazati džemom, kojim-stvar ukusa... Za glazuru otopiti čokoladu sa margarinom, dodati par kapi ulja, pa preliti preko kolača.

3

Ohlađeni kolač rezati na kriške.

Sastojci

Potrebno je:

7 jaja

250 g šećera

150 g margarina

250 g mlevenog maka

1/2 kesice praška za pecivo

120 g suvog grožđa

1 pomorandža, narendana korica

3 vanilin šećera

1 kašika prezli

I još:

nekoliko kašika kiselkastog džema

Glazura:

100 g čokolade

50 g margarina

par kapi ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]