Čokoladni kolač sa kikirikijem

Autor jelena  

5 aprila, 2018

savrsena kombinacija

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 12 parceta

Način pripreme

Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm).

Kikiriki sitno iseći, staviti preko kore i utapkati kašikom.

Čokoladu otopiti sa 4 kašike mleka i preliti preko kikirikija.

Poređati lomljen petit keks.

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Puding fil sipati preko petit keksa.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog kolača.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa (plazme)

100 g Dijamant margarina

120 ml čokoladnog mleka

Za fil:

1 l mleka

8 kašika šećera

3 kesice pudinga od čokolade

1 kašika gustina

150 g Dijamant margarina

Ostalo:

100 g kikirikija (blanširanog)

100 g čokolade za kuvanje

4 kašike mleka

10 komada petit keksa

100 g čokoladnog šlag krema

200 ml mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]