Autor jelena Torte
29 juna, 2018
za ljubitelje cokoladnih poslastica
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26 cm).
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom u prahu. Te dve mase izmešati.
U to dodati želatin prethodno otopljen sa 4 kašike vode, prokuvan 2 minuta na umerenoj temperaturi i prohlađen.
Zatim umešati i čokoladu otopljenu sa 6 kašika mleka i prohlađenu. Dobro izmiksati.
Fil staviti preko kore.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.
Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Za koru:
300 g mlevenog keksa (plazme)
125 g Dijamant classic margarina
100 ml čokoladnog mleka
Za fil:
250 g šlaga
250 ml mleka
450 g ella sira sa 0% mm
150 g šećera u prahu
1 kesica želatina
4 kašike vode
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika mleka
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike mleka
1 kašika ulja