Čokoladni cheesecake

  Autor jelena  

januar 11, 2019

kremast cokoladni kolac

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 12 parceta

Način pripreme

Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26 cm).

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom u prahu. Te dve mase izmešati.

U to dodati želatin prethodno otopljen sa 4 kašike vode, pripremljen po uputstvu sa kesice i prohlađen.

Zatim umešati i čokoladu otopljenu sa 6 kašika mleka i prohlađenu. Dobro izmiksati.

Fil staviti preko kore.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa (plazme)

125 g Dijamant dijavit margarina

100 ml čokoladnog mleka

Za fil:

250 g šlaga

250 ml mleka

450 g ella sira sa 0% mm

150 g šećera u prahu

1 kesica želatina

4 kašike vode

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika mleka

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike mleka

1 kašika Dijamant ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]