Čokoladna oblanda

Autor jelena  

novembar 13, 2018

za ljubitelje cokoladnih kolaca

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: za 4 osobe

Način pripreme

Jaja dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim čokoladnim kremom.

Filovati oblandu. Staviti nesto tesko i ostaviti da se stegne pa iseći. Možete preliti otopljenom čokoladom i posuti mlevenim lešnicima. Uživajte u ukusu!

Sastojci

1 oblanda

6 jaja

200 g šećera

200 g čokolade za kuvanje

250 g Dijamant dijavit margarina

I još:

čokolada za kuvanje

mleveni lešnici

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]