Autor jelena Torte
29 juna, 2018
kokos i bela cokolada...savrsena kombinacija..
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26 cm).
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom u prahu. Te dve mase izmešati.
Umešati otopljenu belu čokoladu i kokosovo brašno.
Preko kore staviti fil sa kokosom. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.
Otopiti čokoladu sa mlekom i ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Za koru:
300 g mlevenog keksa (plazme)
125 g Dijamant classic margarina
100 ml mleka
Za fil:
250 g šlaga
250 ml mleka
150 g šećera u prahu
450 g ella sira sa 0%mm
100 g kokosovog brašna
100 g bele čokolade
Za čokoladnu glazuru:
2 kašike mleka