Cezar salata sa ribljim štapićima
Autor Ana Nikolic Salate
24 aprila, 2018
Ukusna salata, brz i lagan obrok. Savršen obrok u letnjim mesecima
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 2
Način pripreme
Zelenu saltu operite, ocedite, isecite i stavite u činiju. Riblje štapiće isecite na komadiće i na zagrejanom ulju propržite zajedno sa sitno iseckanim belim lukom. U činiju sa salatom dodajte ispržene riblje štapiće. Zatimu u činiju izrendajte kačkavalj i lagano promešajte. Za sos kiselu pavlaku i Cezar preliv pomešajte, poslite, pobiberite i sosom prelijte salatu. Po želji salatu možete da je služite sa tost hlebom.
Salatu po želji možete praviti sa pečenom piletinom ili ćuretinom.
Sastojci
10ribljih štapića
1 veća zelena salata
100gr kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
4 kašike Dijamant Cezar preliv
2 čena belog luka
maslinovo ulje
biber, so
Ocenite članak