Cezar salata - Dijamant DOO

Cezar salata

Autor Suzana Mitic  

10 oktobra, 2018

Kompletan obrok za sve članove porodice.Umesto zelene salate koristila kupus !Podjednako dobra !

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 2

Način pripreme

Na suvom teflon tiganju propržiti iseckanu slaninicu.Izvaditi je na ubrus da upije višak masnoće a u istom tiganju proržiti belo meso sa obe strane da blago porumeni.Prohladiti pa iseći na dugačke trake.Hleb iseći na krupnije kocke i zajedno sa belim lukom propržiti.Izvaditi ga,staviti na ubrus da upije višak masnoće i pustiti da se pprohladi.

Kupus salatu izrendati ,posoliti,pobiberiti i preliti sa sokom od limuna i uljem.Preko salate poređati piletinu,slaninicu,prepečen hleb,parmezan i preko toga preliti sa umućenom pavlakom, majonezom i posuti seckanim peršunom.

Uživati u divnom ukusu.

Prijatno !

Sastojci

200 gr belog mesa

100 gr suve slaninice

2 parčeta tost hleb

1 limun

1/2 glavice kupusa

1 čen beli luk

100 gr pavlaka

50 ml majonez

Dijamant ulje Mediteran

biber

so

70 gr parmezan

1 kašika seckani peršun

00:00