Uvek je pravo vreme za zdravu i ukusnu salatu koja služi kao predjelo, a može zameniti i kompletan obrok i poslužiti se kao lagana večera ili ručak.
Naši Caprese zalogaji su nešto pikantniji, zahvaljujući Dijamant Mexicani salatnom prelivu.
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja: 15 minuta
Broj obroka: 1 porcija
Način pripreme
Belo meso naseči na kockice, posoliti ga i pobiberiti pa ispržiti u tiganju na mediteran ulju i belom luku pa ostavititi da se prohladi i nakon toga umešati sa maxicana prelivom.
Paradajz oprati pa iseći po visini na 3 dela. Mocarelu iseći na isti način po visini na plohe debljine oko 1cm.
U blenderu izmešati sveži bosiljak, orahe, parmezan i majonez light. Pobiberiti po ukusu.
Rekonstruisati izvorni oblik paradajza slaganjem salate na sledeći način - redom od dna ka vrhu - paradajz, pesto majonez, mocarela, paradajz, pesto majonez kockice mesa, mocarela, poklopac paradajza. Poslužiti hladno.