Burgeri od povrća, ovsenih pahuljica i lana

Autor Danijela  ,

januar 24, 2019

Uživati u neobično-hrskavim i hranljivim burgerima!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 4 osobe

Način pripreme

Bareni krompir, šargarepu, grašak i sitno seckani beli luk izblendati, ali ne previše.

Dodati ovsene pahuljice i lan (lan i pahuljice samo malo samleti da ostanu komadići koji se osete u burgeru i daju hrskavost i odličan ukus). Izmešati.

Dodati jaja, začine. Sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Praviti burgere. Pržiti na zagrejanom ulju. Burgere vaditi na paprinom ubrusu da se ocede od viška masnoće.

Služiti tople! Dekorisane po želji uz salatu ili sos. Stvar izbora!

Sastojci

3 srednja kuvana krompira

2 srednje kuvane šargarepe

100 g kuvanog graška

3 čena belog luka

3 kašike mlevenih ovsenih pahuljica

3 kašike mlevenog lana

prstohvat soli

prstohvat bibera

prstohvat karija

prstohvat suvog biljnog začina

2 jaja

po potrebi dijamant ulje za prženje

po želji jufke za dekoraciju i služenje

po želji dijamant tartar ili neki drugi sos,

zelena salata

dijamant kećap blagi

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]