Brze izdašne ćufte

Autor Zorica  

11 septembra, 2018

Ukoliko nemate vremena za spremanje ručka, predlažem vam da napravite ove ćufte koje će uz dodatak sezonske salate biti savršen obrok...

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.

Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.

PS. Čufte prelijte majonezom pomešanim sa kiselom pavlakom.

Sastojci

300 gr mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

3 jaja

3 kašike Dijamantovog ulja

3 kašike brašna

2 kašike prezle

2 dl kisele vode

1/2 kesice pr. za pecivo

po ukusu peršunovog lista

po ukusu soli i ml. bibera

Dijamant ulje za prženje

Za preliv:

50 gr Dijamant majoneza i

3 kašike kisele pavlake

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]