

Brze izdašne ćufte
Autor Zorica Glavna jela
11 septembra, 2018
Ukoliko nemate vremena za spremanje ručka, predlažem vam da napravite ove ćufte koje će uz dodatak sezonske salate biti savršen obrok...
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.
Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.
PS. Čufte prelijte majonezom pomešanim sa kiselom pavlakom.
Sastojci
300 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
3 jaja
3 kašike Dijamantovog ulja
3 kašike brašna
2 kašike prezle
2 dl kisele vode
1/2 kesice pr. za pecivo
po ukusu peršunovog lista
po ukusu soli i ml. bibera
Dijamant ulje za prženje
Za preliv:
50 gr Dijamant majoneza i
3 kašike kisele pavlake