Bela rozen torta

Autor jelena  

13 novembra, 2018

ukusna, lagana, brzo se napravi, a brzo se i pojede 🙂

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 30 parceta

Način pripreme

Puding i gustin pomešati i razmutiti sa 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi, na sobnoj temperaturi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom. Čokoladu izrendati.

Ohlađen puding izmiksati sa umućenim margarinom.

Dodati umućen šlag i izmešati varjačom.

Umešati i kiselu pavlaku i belu čokoladu.

Korice stavljati na tacnu i filovati ih sve osim poslednje.

Dakle, tortu završiti koricom. Staviti je u frižider da se ohladi i stegne.

Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom i ukrasiti tortu.

Vratiti je u frižider, da odstoji bar desetak sati pre sečenja.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Potrebno je:

1 pakovanje rozen kora

1 l mleka

7 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

3 kesice pudinga od vanile

250 g Dijamant dijavit margarina

100 g šećera u prahu

300 g šlaga

300 ml kisele vode

1 čaša (180g) kisele pavlake

100 g bele čokolade

1 kašika gustina

Ostalo:

200 g šlaga

350 ml kisele vode

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]