Baklava
Autor jelena Poslastice
13 novembra, 2018
jednostavno savrsena
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: za 10 osoba
Način pripreme
U pleh (30x30cm) ređati kore (isečene da odgovaraju dimenzijama pleha) i orahe. Na prve dve ili tri kore staviti seckane orahe, a na ostale mlevene.
Iseći na kocke pa možete svaku preseći i po dijagonali.
Ulje dobro zagrejati i preliti baklavu.
Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.
Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 7-8 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer i sok od pola limuna. Prohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upije.
Uživajte!
Sastojci
500 g kora za pitu
100 g seckanih oraha
300 g mlevenih oraha
150 ml Dijamant ulja
650 g šećera
700 ml vode
1 kesica vanilin šećera
1/2 limuna (sok)
Ocenite članak