Baklava

Autor jelena  

13 novembra, 2018

jednostavno savrsena

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: za 10 osoba

Način pripreme

U pleh (30x30cm) ređati kore (isečene da odgovaraju dimenzijama pleha) i orahe. Na prve dve ili tri kore staviti seckane orahe, a na ostale mlevene.

Iseći na kocke pa možete svaku preseći i po dijagonali.

Ulje dobro zagrejati i preliti baklavu.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 7-8 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer i sok od pola limuna. Prohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upije.

Uživajte!

Sastojci

500 g kora za pitu

100 g seckanih oraha

300 g mlevenih oraha

150 ml Dijamant ulja

650 g šećera

700 ml vode

1 kesica vanilin šećera

1/2 limuna (sok)

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]