Ananas-kivi torta - Dijamant DOO

Ananas-kivi torta

Autor Sladjana Scekic  

31 decembra, 2018

ŽUMANAC DODAJEMO U KORU DA KORA BUDE MEKANA I PROZRAČNA DA NE BUDE GUMENASTA.

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: Vise porcija

Način pripreme

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom dobro pa dodati 1/2žumanca i kesicu pudinga(prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom)Ovako peci cetri kore.

Peći 15min.na 180.C.dim pleha: 35x25.

FIL:

Staviti na vatru 700ml.soka da provri.U drugom sudu sastaviti žumanca,vanilu,gustin,šećer,i 50ml.soka od ananasa.

Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne.Skloniti fil sa vatre i prohladiti u prohladjen fil dodati umućen margarin ili puter.

Filovati:

Kora poprskana sokom od ananasa-4-5kašika fila seckani ananas,opet tanki sloj fila,pa kora poprskana sa sokom od ananasa pa fil,pa kivi isečen na kolutove pa tanki sloj fila,pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa pa sloj fila opet ananas pa sloj fila pa kora.

Odozgo filovati šlagom.

Sastojci

KORA:

3belanca

3kašika šećera

1kesica pudinga ( slatka pavlaka)

1/2žumanca

Ovako ispeći četri iste kore(potrebno je četri pudinga za četri kore)

FIL:

750ml.soka od ananasa

10žumanca

1kesica pudinga od vanile

3kašike gustina

250g.Dijamant margarina

8-10kašika šećera

1korpica kivija(1kg)

1konzerva ananasa(seckani).

00:00