Priprema
Prvo napravite mlaćenicu. U mleko stavite kašiku limunovog soka i ostavite 5 minuta da stoji. U otvore kalupa za muffine stavite papirne korpice.
U jednoj činiji pomešati brašno, kakao i so. U drugoj činiji pomešati ulje , šećer, jaja, aromu vanile i mikserom sve dobro sjediniti. U tečnu masu od jaja i ulja naizmenično dodajte miks sa brašnom i mlaćenicu uz nepresatno miksiranje. U čašicu sipajte sodu bikarbonu i prelijte sa dve kašičice sirćeta. Promešajte i dodajte u umućeno testo. Sve još jednom izmiksirajte na najmanjoj brzini.
Sipajte testo u pripremljene korpice do 2/3 visine, pa potom dodajte po 4 višnje u svaki cupcakes. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 min.
Fil: U vangli izmiksirati margarin dok ne postane gladak. Dodajte krem sir iz frižidera i miksirajte 30 sekundi. Dodajete ekstrakt vanile i postepeno dodajete šećer u prahu uz neprestano miksiranje. Gotovim filom filujte cupcakes pomoću dresir kese, ukrasite po želji.
Potrebno
Za mlaćenicu:
- ¾ šolje mleka
- Kašika limunovog soka
Cupcakes:
- 330g brašna
- 25g kakaa
- Prstohvat soli
- 1 1/3 šolje ulja
- 250 g šećera
- 2 jaja
- 1 kašika arome vanile
- 1 ½ kašičice sode bikarbone
- 2 kašike sirćeta
- Višnje
Fil:
- 125g Dijavit margarina
- 250g punomasnog krem sira
- 480g šećera u prahu