Priprema
Zagrejte rernu na 250˚ . Namažite dno i ivice posude margarinom i pospite brašnom. Nakon toga istresite višak brašna sa margarina.
U brašno dodajte kakao , sodu bikarbonu i so.
U velikoj posudi , umutite krem – šećer i Dijamant margarin dok ne postanu paperjasti.
Dodajte jaja jedno po jedno, sve dok se potpuno ne sjedine sa ostatkom mase. Dodajte ekstrakt vanile .
Nežno dodajte suve sastojke naizmenično sa majonezom , mešajte dok ne postane glatko.
Sipati u pripremljenu posudu .
Pecite na 250 stepeni oko 25 – 30 minuta.
Rashladite u posudi oko 15 minuta.
Postavite tortu na stalak kako bi se dodatno rashladila.
Završite sa vašom omiljenom čokoladnom glazurom.
Potrebno
- 2 ¼ šolje prosejanog brašna
- ½ šolje kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kafena kašičica soli
- 1 ½ šolje šećera
- ½ šolje Dijamant margarina
- 3 jaja
- 1 ¼ šolje Dijamant Classic majoneza
- 1 kašičica ekstrakta vanile