Churrosi by Poslastičar

Churrosi by Poslastičar

Priprema:

Vodu, margarin, so, šećer i ulje prokuvati. U to dodati brašno i mešati dok se masa nesjedini i počne da se odvaja od zidova posude.

Masu malo prohladiti i dodavati jaje po jaje uz neprestano mešanje. U odgovarajuću posudu staviti ulje i zagrejati ga. Masu za ćurose staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i istiskivati u ulju i pržiti.

Dok su ćurosi vrući uvaljati ih u mešavinu šećera i cimeta.

Sos od čokolade:

Mleko, šecer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati žumanca.

Kad mleko prokuva uz neprestano mešanje dodati gustin i žumanca i kuvati par minuta. Dok je krem vruć dodati čokoladu da se rastopi.

Prekriti sa providnom folijom i staviti da se ohladi. Pre upotrebe krem razmutiti sa žicom ili štapnim mikserom da postane redji. Ako je sos gust previše, dododati malo mleka.

Sastojci:

Sos od čokolade:

  • 50 gr Dijamant Classic margarina
  • 500 ml mleka
  • 100 gr šećera
  • 20 gr gustina
  • malo vode
  • 5 žumanaca
  • 150 gr crne čokolade

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]