Cheesecake by Poslastičar



Cheesecake by Poslastičar

Priprema:

Kora:

Keks samleti i pomešati sa ostalim sastojcima.

Umešanu masu prebaciti u pleh za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Dobro utisnuti testo u kalup, a zatim staviti u rernu na 180 stepeni, 10 min.

Krem:

Mikserom razraditi krem sir. Dodati sve ostale namirnice i na kraju kiselu pavlaku.

Sve to dobro umutiti tako da masa bude glatka, bez grudvica.

Na ispečenu koru sipati krem ali tako da ostane mesta na vrhu. Peći na 150 stepeni oko 60 min.

Kada je kolač gotov, ugasiti rernu i malo otvoriti vrata. Ostaviti da se kolač ohladi u rerni najmanje 2 sata da ne bi pucao na površini.

Sastojci:

Kora:

Krem:

  • 680 gr krem sira (sa što manjiim procentom soli)
  • 230 gr šećera
  • 3 kesice gustina (30 gr)
  • narendanu koru jednog limuna
  • 2 jajeta
  • 4 žumanceta
  • 90 gr kisele pavlake

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]