Priprema
Rastopiti Dijamant margarin na laganoj vatri, pomešati sa mlevenim keksom i šećerom i sve zajedno utisnuti u kalup prečnika 26 cm (u kalup staviti papir za pečenje ili alu foliju). Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče tačno 5 minuta. Obavezno staviti tepsiju ispod kalupa, jer margarin iz podloge može malo da procuri.Dok se peče, za tih 5 minuta pripremiti krem od sira. Korisno je prethodno sve pripremiti, da se ne bi gubilo vreme. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šečer, vanilin šećer, pa žumanca. Još malo mutiti, dodati sir i limunov sok. Kad je prošlo 5 minuta, kalup izvaditi iz rerne, namazati kremu, temperaturu smanjiti na 170 stepeni, i vratiti da se peče još 20 minuta.Pred kraj pečenja pripremiti kremu od pavlake. Pavlaku pomešati sa šećerom. Kad su prošla 20 minuta, izvaditi kalup, isključiti rernu, kremu polaku namazati i vratiti u isključenu rernu na još 5 minuta.Izvaditi iz rerne. Torta je još uvek jako mekana. Sačekati da se ohladi, pa staviti u frižider na 24 h.Skinuti okvir sa kalupa i tortu možemo poslužiti. Možemo staviti šlag na krem od pavlake ali i ne mora.
Autor: Molnar Valeria
Potrebno
SASTOJCI ZA KORU:
- 300 gr mlevenog keksa
- 150 gr DIJAMANT margarina
- 4 kašike šećera
SASTOJCI ZA FIL SA SIROM:
- 5 jaja
- 8 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 600 gr sitnog sira
- pola limuna i rendana limunova kora
SASTOJCI ZA FIL SA PAVLAKOM:
- 5 dl kisele pavlake
- 4 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
ZA DEKORACIJU:
- 2 dl kisele vode
- 200 gr šlaga