Cake pops by Poslastičar
Priprema:
Odvojiti jaja i ulupati belanca sa šećerom. U to dodati: brašno, žumanca, istopljen margarin, mleko i prašak za pecivo.
Masu staviti na pleh i peći na 180 C, 10 min.
Kada se ohladi, pečeni biskvit izmrviti rukom u posudu za mešanje. Dodati čokoladni krem i mleko i sve dobro izmešati. Ako je masa suviše tvrda i suva, dodati još malo mleka.
Od dobijene mase formirati kuglice i staviti ih na štapiće, a potom umakati u otopljenu crnu ili belu čokoladu.
Dok se čokolada ne stegne, uvaljati u kokos ili čokoladne mrvice.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 gr šećera
- 90 gr brašna
- 100 gr Dijamant Dijavit margarina
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr čokoladnog krema
- 100 ml mleka
- 300 gr bele ili crne (otopljene) čokolade
- kokos ili čokoladne mrvice za dekorisanje