Borba protiv neukusa i bezukusa – Dijamant kečap na prvim borbenim linijama

Borba protiv neukusa i bezukusa – Dijamant kečap na prvim borbenim linijama

Borba protiv neukusa i bezukusa – Dijamant kečap na prvim borbenim linijama

Zadnje vreme došlo. Pravog ukusa hrane se sećamo sa nostalgijom, deci ni ne umemo da objasnimo koja je razlika, a i vreme provedeno u kuhinji je sve kraće i kraće. Što bi rekao Đorđe Balašević – al’ se nekad dobro jelo, baš!

Ali, nemojte dizati ruke i miriti se sa hranom koja samo liči na ono što su naše mame i bake nekad iznosile pred nas (pa setimo se samo kolicko je bilo pile, a sad je veličine prosečne ćurke dok je ćurka velika kao noj) – postoji jedan pokret, svetski pokret, i nastao je sa jednim jedinim ciljem: da stane na put neukusu i bezukusu. Odnosno, da budemo pošteni do kraja, dodatna aktivnost ovoj moćnoj armiji je potraga za Svetim Gralom gurmanskog hedonizma. Svi znaju za njega a retko ko je imao priliku da ga uživo vidi – u pitanju je SAVRŠEN ZALOGAJ.

Upravo je kečap, među svim sosovima i prelivima, odabran da predstavlja naša nepca na frontu na kome milosti nema. Najverovatnije je odabran zbog ove druge tajne misije, potrage za savršenim zalogajem. Naime, kečap ima neverovatnu moć transformacije, efikasan je i izuzetno prilagodljiv. Govori apsolutno sve svetske jezike, broj namirnica sa kojima je u tesnim vezama je brojniji nego kod drugih preliva a sasvim slučajno, Dijamant je sedište najkvalitetnijeg paradajza i gde samo najbolji na kraju i dostignu svoj san i postanu deo jednog od Dijamant kečapa.

Upravo zbog alarmantne situacije na čitavoj planeti, kojom je bezukus počeo suvereno da vlada a neukus pušta pipke – Dijamant kečapima je dodeljena specijalna misija:

PORAGA ZA SAVRŠENIM ZALOGAJEM

iliti

Uvući se u neprijateljske redove i delati iznutra!

Dakle, niko nije nevin i svi su sumnjivi dok se ne dokaže suprotno. Ako pomfrit ima dobar ukus samo zato što je umočen u kečap, dok bez njega liči na neku slamu u najboljem slučaju – naša vojska znaće šta da radi! Svojim telima, svojim punačkim, sočnim telima braniće svet od neukusa i bezukusa. Čitava vojska sačinjena od stotine i stotine najukusnijih plodova paradajza, sjediniće se u posebnu odbrambenu formaciju zvanu kečap.

S obzirom na to da se odlično slaže sa mnogim jelima, ovaj špijun, vojnik, specijalac i strateg često se može naći u društvu krompirića, hamburgera, hot dogova, piletine, toplih sendviča, mesnih pita, salata, pasti, jaja i mesa.

U svakom slučaju, za ponos i primer je ova inicijativa kako mladih, tako i zrelih plodova paradajza, da se bore za svaki savršen zalogaj. A vi možete doprineti toj borbi tako što ćete na gotovo uvek imati pripremljenu koju bočicu Dijamant kečapa. I neukus i bezukus mogu da polako pakuju svoje prnje i gube se iz našeg grada!

Ocenite članak
[Ukupno: 12 Prosečno: 4]