Boravak u prirodi ili oporavak

Boravak u prirodi ili oporavak

Sva živa bića emituju elektromagnetno polje i talase u frekvenciji od 0 do 25 Hz. Naša planeta, tj. priroda, ima svoju Schumann-ovu frekvenciju od 7,8 Hz i svaka ćelija u zdravom i mentalno stabilnom organizmu koristi je kao referentni sistem.

Međutim, uvođenjem električne energije u naše stambene i radne prostore doveli smo i elektromagnetne talase koje proizvode električni uređaji.

Za proizvodnju i distribuciju električne energije napravljeno je dosta aparata, električnih centrala, visoko i niskonaponskih povezivanja, sistema za transformaciju električne energije, dalekovoda, pa sve do kućnih aparata. Danas su elektromagnetna polja mobilnih tehnologija, prilikom jedne emisije talasa, od deset do sto puta snažnija od polja radio-televizijskog prenosa.Ova niskofrekventna mreža stvara električna i magnetna polja, a time i zagađenje okoline, poznato kao elektro smog.
Zato je najbolje da, dok ste u kući, pogasite što više aparata koji vam ne trebaju, a mobilne i kućne bežične telefone udaljite od sebe.
Boravak u prirodi i udaljavanje od naseljenih mesta gotovo da su oporavak za naše telo. Čim se udaljite od gradske sredine i sami ćete osetiti ovu promenu u vidu boljeg raspoloženja. To je zato što je vaše telo u prirodi izloženo prirodnom zračenju koje pozitivno utiče na čoveka, a koje je zbog prisustva betona nemoguće osetiti u gradovima.
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]