Bajadera

Bajadera

Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom, potom dodati margarin, keks, orahe i sve dobro izmešati. Masu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo staviti otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Jedan list oblande premazati prvo svetlim filom, a potom tamnim. Prekriti drugim listom oblande. Oblandu pritisnuti težim predmetom i odložiti na hladno, da se stegne. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti preko oblande. Kada se glazura stegne, seći bajadere.

Potrebno

za fil:

  • 250 g kristal šećera
  • 2dl vode
  • 250g Dijamant Dijavit margarina
  • 300g mlevenog keksa
  • 300g mlevenih oraha
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 2 lista oblande

za glazuru:

  • 50g čokolade za kuvanje i 1 kašika Dijamant ulja.
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 3]