Ale Alee sendvič u vašem tanjiru

Ale Alee sendvič u vašem tanjiru

Ale Alee sendvič u vašem tanjiru

I tako. Počelo je. Televizori su odjednom nešto mnogo manji, makar imali i dijagonalu 84 inča – jer, jedno je prenos a drugo je uživo gledati te sjajne momke kako valjaju loptu po travi protiv ne tako sjajnih, ili arogantnih ili antipatičnih ili koju god zamerku da pronađete protivničkom timu.

Ovaj hendikep pravih ljubitelja fudbala se mnogo lakše zaboravi i prevaziđe uz armiju prijatelja sa kojima delite strast, hladno pivo (pardon, hladna piva, množina) i neku ukusnu grickalicu.

Ukoliko nemate sreće da vam je ženica pasionirani fudbalski navijač ili da je beskrajno tolerantna (i pre svega organizovana – to vam je ona žena koja isplanira odlazak u banju sa drugaricama baš u vreme vaše najvažnije utakmice), onda ste prepušteni sami sebi. A godine su sve na broju pa nema smisla da drugarima iznesete čips i smoki. Uostalom, prošli put ste kod kuma dobili pravu gozbu, pripremljenu ručicama one vilinske žene koja je šmugnula kroz vrata čim ste se udobno smestili. A pre toga je žena vašeg školskog druga napravila večeru kao za ambasadora a zatim sela sa vama i podjednako vikala i navijala (možda čak i malo glasnije i strasnije). I gde sad ima da kad se kod vas gleda, vi naručite picu ili pljeskavicu? Pa ne može, nema smisla.

Ako na sve ovo dodamo još i neiskustvo u kuhinji, moglo bi se reći da ste u problemu. Sva sreća pa tu i tamo pogledate naš blog (a možda vam je žena ovaj link šerovala sa razlogom) jer mi, kao i uvek, imamo rešenje.

Samo pratite uputstva i jedino što može da pođe naopako je da se drugari navade da gledaju kod vas. Eto, to je najgore što može da se desi. A ni to nije tako loše.

U svakom slučaju, predstavljamo vam ekipe iz snova – prijateljska utakmica između Dobro jutro margarina i kajgane! Spremajte baklje, trube i ostale rekvizite, biće tesno!

Ale Alee sendvič

Priprema

Presecite hleb na pola i svaku polovinu bogato namažite margarinom. Dok hleb upija ukus, iseckajte paradajz na tanke šnite i pripremite zelenu salatu. Zatim ovlaš umutite jaja (kako bi se belance i žumance pomešali ali ne sasvim) i posolite. Za to vreme, zagrejte ulje na maksimum (onako da cvrči) i tek kada više ne može da izdrži, ubacite jaja i sačekajte da se dole napravi čvrsti sloj, zatim je zarolajte i tako prebacite na drugu stranu. Ideja je da to sve ne traje duže od možda 15 sekundi, kako bi jaja u dodiru sa vrelim uljem postala vazdušasta a unutra ostala sočna i mrvicu živahna, samo mrvicu, ne brinite, preukusno je. Prebacite kajganu na sveću salatu a zatim krenite da ludujete i ređate koliko god slojeva možete: dimljeni sir, paradajz i šunka su stari znanci i kliknuće „na keca“.

Svaki sprat možete i pobiberiti. Naravno, obavezno sipajte i majonez – jer šta je Svetsko prvenstvo bez majoneza? Kada nabacite i poslednji sloj, preklopite sendvič i ponovite radnju barem tri puta za svakog gosta. Navijanje jako iscrpljuje, pa kad vam nestane Ale Aleea, trk po sendvič koji obnavlja snagu.

Sastojci

Ocenite članak
[Ukupno: 4 Prosečno: 4.3]