Lepinjice

Lepinjice

Lepinjice

Mene lepinje nekako uvek podsete na moju baku i na moje selo…. Kad sam bila mala u seoskoj prodavnici nismo mogli kupiti hleb jer se u svakoj kući mesilo…. Moja baka je tri puta nedeljno mesila hleb…znate onaj starinski okrugao pa ispucao sa malo tvrđom korom ali ukusan kao nijedan drugi. Tog dana kad se mesi hleb peku se i lepinjice na plotni ili tiganju sa uljem kako ko voli. Rastanji se testo pa obrni okreni gotova lepinja….Kad ujutru ustanemo prvo nam „poturi“ slatko da se osladimo pa pita s čim ćemo lepinje…Ja sam uvek volela sa kajmakom ili „uprženim jajima“ džem sam nekako uvek izbegavala uvek mi se jeo euro krem ….Prošlo je od tad dosta godina i sad kad ih napravim uvek mi se jedu baš sa džemom od šljiva onim gustim pravim seljačkim!




Lepinjice

Sastojci:

brašno, voda,kvasac,so, šećer, ulje.

Recept:

600 gr mekog brašna
300 ml vode Mlake
45 svežeg kvasca
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
3 kašike ulja ili Komadić margarin

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]