Priprema
Otopiti margarin. Nalupati jaja sa šećerom. Dodati polako brašno i jedan margarin. Ispeći tri kore.
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru.
Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti.
Nalupati krem i dodati vreo želatin.
Sve izmešati.
Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.
Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice. Tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne. Dekorisati po želji.
Sastojci:
Kora
- 100g Dijamant Classic margarina
- 100g vode
- 30g kakaa
- 6 kom jaja
- 120g brašna
- 120g šećera
Krem
- 500g slatke pavlake
- 400g bele čokolade
- 5g želatina
Borovnice
- 500g borovnica
- 70g šećera
- 50g gustina