Srce od lisnatog testa

Srce od lisnatog testa

Ukoliko tražite jednostavan recept kojim želite da iznenadite svoju voljenu osobu, a ujedno I da se dobro zabavite, predlažemo vam da napravite slano srce od lisnatog testa s punjenjem koje podseća na picu. Čak i ako niste majstor u kuhinji, ovo je vrlo jednostavno napraviti, a i brzo je gotovo.

Vaši voljeni će sigurno biti oduševljeni, jer svi znamo ovu staru izreku – Ljubav na usta ulazi!

PRIPREMA:

  1. Razvucite dva lisnata testa valjkom za testo na istu debljinu i složite jedno preko drugog.
  2. Kako biste izrezali pravilan oblik srca najlakše je koristiti gotov šablon koji ste ranije pripremili i izrezali. Stavite šablon na vrh i nožem izrežite dva identična srca. Ako i nemate šablon, znate otprilike oblik srca, možda će biti još simpatičnije ako nije savršeno.
  3. Gornje srce stavite na stranu.
  4. Donje srce po sredini premažite sokom od paradajza, ali ne do ivice, ostavite bar 1‐2 cm prazno od ivice radi premaza od jaja.
  5. Izmutite jaje sa kašikom vode i premažite rubove srca. Premaz služi da se dva testa zalepe.
  6. Na deo srca sa sokom od paradajza posložite prvo sitno seckanu šunku.
  7. Zatim na šunku stavite rendani sir.
  8. Vrh pospite sitno seckanim crnim maslinama i Pesto umakom (samo na vrh kašike).
  9. Gornjim delom srca preklopite donji i prstima utisnite ivice da se gornje i donje srce zalepe.
  10. Premažite celo srce mešavinom jajeta i vode.
  11. Pospite srce semenkama susama i/ili chia semenkama za ukras.
  12. Dobro zagrejte rernu na 200 stepeni i srce pecite oko 20 minuta.

SASTOJCI:

  • 500g lisnatog testa sa Dijamant Classic stonim margarinom
  • 100g šunkarice
  • 100g rendanog sira
  • Nekoliko kašika soka od paradajza
  • 10 Dijamant crnih maslina
  • 2 kašike umaka Pesto Genovese

SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE:

  • 1 jaje
  • 1 kašika vode
  • Susam
  • Chia semenke

Srce se može konzumirati toplo i hladno. Umesto navedenih sastojaka za punjenje srca, možete koristiti i neke svoje, odnosno one koje voli vaša voljena osoba. Za dekoraciju možete koristiti i mlevene bademe ili neke druge semenke, poigrajte se sa ukrašavanjem.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]