Priprema
Mleko i margarin prokuvati i prohladiti. U posudu staviti brašno, šećer, kvasac, jaje, ulje i zamesiti testo. Ostaviti da se odmori i naraste duplo. Testo premesiti i dodati ostale sastojke. Nakon toga ostaviti da odmori 1 sat.
Testo podeliti na komade 50gr težine i praviti loptice. Ostaviti testo da naraste i pre pečenja napraviti krstić od sledeće mase:
75gr brašna
Malo vode
Kad se testo ispeče, dok su pogačice vrele, premazati džemom od kajsija i poslužiti tople.
Sastojci:
Testo:
50g Dijamant classic stonog margarina
500g brašna
300ml mleka
malo soli
75g šećera
1 jaje
1 kašika Dijamant suncokretovog ulja
10g kvasca
75g suvog groždja
50g kandirane kore od pomorandže
Kora od jedne pomorandže
1 jabuka očišćena i isečena na sitne kockice
5g cimeta