Princez krofne

Princez krofne

Priprema

100ml mleka i margarin prokuvati i polako dodavati brašno mešajući neprestano dok se masa izjednači. U vrelu masu dodati 3-4 jajeta, jedno po jedno, uz neprestano mešanje.

Pomoću šprica od mase oblikovati male krofne i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Penasto umutiti preostala jaja sa šećerom, dobro umešati gustin i sipati u ključalo mleko, kuvati da se zgusne a zatim ohladiti i sjediniti sa kesicom ulupanog šlaga. Preseći krofne na pola i napuniti punjenjem, prvo sloj žutog krema, pa zatim špricem sloj ulupanog šlaga (druga kesica). Poklopčiće posuti šećerom u prahu.

Potrebno

  • 50g margarina
  • 300ml mleka
  • 80g brašna
  • 6 jaja
  • 100g kristal šećera
  • 50g gustina
  • 20g vanil šećera
  • 2 kesice šlaga
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 3]