Pileća čorba

Pileća čorba

Priprema

Očišćeno pile kuvati u posoljenoj vodi zajedno sa očišćenom i isečenom zeleni. Za to vreme oljuštiti jabuke i luk i sitno ih iseckati. Kada je pile skuvano, izvaditi ga iz supe i ostaviti da se hladi. Na margarinu dinstati luk, jabuke i pirinač, zajedno sa karijem, oko 5 minuta. Naliti pilećom supom i kuvati oko 15 minuta na umerenoj temperaturi. Za to vreme odvojiti meso od kostiju i skinuti kožicu. Meso iseći na komade i sipati u čorbu. Čorbu začiniti sokom od limuna i pavlakom.

Potrebno

  • 1 pile
  • 1.5l vode
  • 1 veza zeleni
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 kisele jabuke
  • 100g pirinča
  • 40g Dijamant Classic margarina
  • 150g kisele pavlake
  • sok od pola limuna
  • 2 kašičice karija
  • 3 kašičice soli
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 3.7]