Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar

Parfe od lešnika sa karamel prelivom

Priprema:

Parfe:

Na pari penasto umešati žumanca, vodu i šećer. Ulupati slatku pavlaku sa šećerom. Kada se jaja prohlade, umešati ih u slatku pavlaku i dodati drobljeni lešnik. Sipati u formu i ostaviti da se zaledi.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i ostaviti sa strane. Istopiti šećer, zatim preliti pavlaku preko šećera i dodati margarin. Ostaviti da se šećer rastopi i ohladiti preliv. Za dekoraciju koristiti karamelizovan lešn ik ili umućen šlag.

Savet Poslastičara uz koji parfe mora biti preukusan

Sastav:

Za parfe:

4 žumanca
Malo vode
100g šećera
700g slatke pavlake
150g šećera
50g krupno mlevenih lešnika

Karamel:

200g šećera
200g slatke pavlake
50 g Dijamant Dijavit margarina

 Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar

Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar

Ocenite članak
[Ukupno: 27 Prosečno: 3.8]