Mramorna sir torta by Poslastičar

Priprema

Kora:

Pahuljice lagano propržiti u rerni. Kada se prohlade spojiti ih sa ostalim sastojcima.

Dobro izmešati i staviti na dno odgovarajuće forme.

Fil i nadevanje:

Posebno otopiti crnu i belu čokoladu.

Želatin potopiti u hladnu vodu.

Slatku pavlaku umutiti sa šećerom, u to umešati krem sir i želatin.

Masu podeliti na dva dela i umešati čokoladu.

U formu naizmenično stavljati crni i beli krem, da kolač izgleda prošarano.

Ostaviti da se stegne i ukrasiti po želji.

Sastojci:

Kora

50g Dijamanta S maslacem

200g ovsenih pahuljica

100g mlevenih lešnika

100g čokolade

Fil

 

0,75l slatke pavlake

20g želatina

200g crne čokolade

200g bele čokolade

100g šećera

300g krem sira

Ocenite članak
[Ukupno: 8 Prosečno: 4.8]