Moskva šnite

Moskva šnite

Priprema

Odvojeno se peku 3 kore. Ulupati belance sa šećerom, dodati mlevene orahe i brašno. Promešati smesu i peći u uljem podmazanom i brašnom posutom plehu, na temperaturi od 180 stepeni, dok testo ne počne da se odvaja od rubova pleha. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati mleko i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohlađenoj masi dodati margarin izmućen sa šećerom u prahu. Na kraju dodati 1dl umućene slatke pavlake i sve podeliti na 3 dela.

Filovati na sledeći način:
1. kora – fil, očišćene višnje, prženi mleveni lešnici;
2. kora – fil, ananas, prženi mleveni lešnici;
3. kora – fil, izmešani ananas i višnje, prženi mleveni lešnici;

Na kraju kolač premazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.

Potrebno

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 2 šolje mleka
  • 250 g Dijamant Dijavit margarina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 300 g očišćenih višanja
  • 300 g ananasa iz kompota
  • 150 g lešnika

Za ukrašavanje: 2,5 dl slatke pavlake

Ocenite članak
[Ukupno: 15 Prosečno: 2.3]