Moderne punjene paprike

Moderne punjene paprike

Priprema

Luk popržiti na malo Dijamant ulja, a zatim dodati paradajz i malo ga izdinstati zajedno sa lukom. Dodati mleveno meso i pustiti da se dinsta dok ne ispari sva tečnost. Zatim dodati začinsku smesu za punjenu papriku, 2 kašičice razmutiti u 1dcl vode. Kada ispari tečnost dodati oko 3dcl vode i pustiti da kuva dok ne ispari. Dok se meso priprema pripremiti papriku. Odrežite uzduž da bi napravili lađicu u koju ćete staviti nadev , očistite i operite. Papriku složite na nauljeni pleh i posolite. Za to vreme meso će vam biti gotovo, sklonite ga sa vatre i pustite da se ohladi.
Iseckajte krompir na sitne kockice i pomešajte ga sa mesom. Zatim dodajte malo soli, vegete i biber i dobro promešajte. Napunite paprike, stavite ako želite malo cherry paradajza,  zatim poprskajte s uljem i stavite u pećnicu na oko sat vremena. Pred kraj na svaku papriku stavite malo rendanog sira i vratite u pećnicu da se istopi.
Prijatno!

Potrebno

  • 300 g mlevenog mesa
  • 8 paprika (dugačkih)
  • 1 veliki paradajz ili par cherry paradajza
  • 100 g narendane gaude
  • so, vegeta, biber
  • oko 8 krompira
  • Dijamant ulje
  • 1 glavica crvenog luka
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 2.7]