Priprema
Luk popržiti na malo Dijamant ulja, a zatim dodati paradajz i malo ga izdinstati zajedno sa lukom. Dodati mleveno meso i pustiti da se dinsta dok ne ispari sva tečnost. Zatim dodati začinsku smesu za punjenu papriku, 2 kašičice razmutiti u 1dcl vode. Kada ispari tečnost dodati oko 3dcl vode i pustiti da kuva dok ne ispari. Dok se meso priprema pripremiti papriku. Odrežite uzduž da bi napravili lađicu u koju ćete staviti nadev , očistite i operite. Papriku složite na nauljeni pleh i posolite. Za to vreme meso će vam biti gotovo, sklonite ga sa vatre i pustite da se ohladi.
Iseckajte krompir na sitne kockice i pomešajte ga sa mesom. Zatim dodajte malo soli, vegete i biber i dobro promešajte. Napunite paprike, stavite ako želite malo cherry paradajza, zatim poprskajte s uljem i stavite u pećnicu na oko sat vremena. Pred kraj na svaku papriku stavite malo rendanog sira i vratite u pećnicu da se istopi.
Prijatno!
Potrebno
- 300 g mlevenog mesa
- 8 paprika (dugačkih)
- 1 veliki paradajz ili par cherry paradajza
- 100 g narendane gaude
- so, vegeta, biber
- oko 8 krompira
- Dijamant ulje
- 1 glavica crvenog luka