Mađarski gulaš

Mađarski gulaš

Priprema

Iseckajte luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte pire od paradajza, izgnječen beli luk i meso isečeno na kocke srednje veličine. Meso pospite začinskom paprikom, sve dobro promešajte i dinstajte u soku koji pusti meso. Kad tečnost ispari, nalijte mlakom vodom da meso ogrezne i u poklopljenoj šerpi dinstajte dok meso ne omekša, po potrebi dodajući mlaku vodu. Začinite solju i biberom. Kad je gulaš skuvan, umešajte kiselu pavlaku.

Potrebno

  • 700 g junećeg mesa od buta
  • 4 glavice crnog luka
  • kašika ljute začinske paprike
  • 5 čenova belog luka
  • 100 ml Dijamant ulja
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • so
  • biber
  • 4 kašike kisele pavlake
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 2.3]