Lambada kolač čokolada narandža

Lambada kolač čokolada narandža

Na našu Dijamant Facebook stranicu dobili smo recept Lambada kolač čokolada narandža od naše drage Adilje Hodže, kojim smo malo je reći oduševljeni.

Mi smo uzivali u ovom kolaču, a Dijamant Čokolada Narandža margarin mu je dao posebno čaroban ukus.

Probajte ovaj specijalitet i javite nam utiske u komentaru.

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Zatim ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve pomešajte i sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strana.

Žuti fil:

Vodu pomešajte sa step sokom i kuvajte. Pomešajte puding sa šećerom dodajte u vodu koju ste razmutili sa sokom. Skuvani fil odmah prelijte preko pečene kore i ostavite da se ohladi i stegne.

Beli fil:

Mleko skuvajte i malo izdvojite. Gustin pomešajte sa šećerom i mlekom koje ste izdvojili i sipajte u vrijuće mleko, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući dok se ne zgusne. Skuvani fil ostavite sa strane da se ohladi i stegne.

Penasto umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom. Prelijte preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Dekoracija:

Poređejte kesks preko belog fila i prelijte glazurom od čokolade. Osrtavite nekoliko sati da se stegne. Secite i služite.

Sastojci piškota:

5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
5 kašika brašna
kesica praška za pecivo

Žuti fil:

1l vode
2 kesice soka od narandže
9 kašika šećera
3 pudinga od vanile

Beli fil:

1l mleka
100 gr gustina
7 kašika šećera
125 gr margarina

Dekoracija:

150 gr petit keksa
100 gr čokolade
5 kašika ulja

Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 4]