Krem karamel by Poslastičar

Krem karamel

Priprema:

Mleko, šećer i vanilin šećer prokuvati. Žicom izmešati jaja i žumanca. Kada mleko prokuva lagano sipati preko jaja, uz neprestano mešanje. Procediti i sipati u pripremljene forme. Forme poređati u pleh, a zatim pleh naliti vodom. Peći oko jedan sat na 110 stepeni. U tiganj dodati šećer i vodu, kada masa prokuva, pustiti da još malo ključa, kako bi šećer ukuvao. Dodati kokice uz neprestano mešanje. Kad se kokice karamelizuju, dodati margarin i sve lagano izmešati. Ostaviti ih na papiru za pečenje, kako bi se ohladile.

Sastojci:

50g šećera
30g Dijamant Classic margarina za podmazivanje formi
Malo šećera za podmazivanje formi
0,5l mleka
100g šećera
1 kesica vanilin šećera
4 žumanca
2 cela jaja

Karamelizovane kockice za dekoraciju

100g šećera
Malo vode
Gotove kokice
30g Dijamant Classic margarina

Savet poslastičara uz koji vem ova poslastica mora uspeti

Ocenite članak
[Ukupno: 17 Prosečno: 3.2]