Kokos trifle sa belom cokoladom by Poslastičar

Prema poslednjim trendovima u kulinarstvu, kokosove mrvice nisu više jedino što je popularno u ovakvim kolačima. Kokosovo mleko voljeno je u ovakvoj, ali i svakodnevnoj upotrebi, a ovom prilikom, kako bismo upotpunili ugođaj, uključujemo i kokosovo brašno.

Za trifle je vrlo važno da se masa dobro homogenizuje, Zbog toga koristimo margarin, koji ima upravo tu ulogu u pravljenju kolača. On će uvek idealno povezati sastojke i učiniti strukturu kremastijom.

 Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar

Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar

Priprema:

Prokuvati kokosovo mleko I med.

Preliti preko bele cokolade I margarina. Sve dobro izblendovati 4-5 min I umesati kokosovo brasno. Ostaviti da se ohladi I stegne.

Kod trifle vrlo je bitno da se masa dobro izblenduje sa stapnim mikserom kako bi se masa dobro homogenizovala. Treba da prenoći I da se ako je potrebno pre oblikovanja opet izblenduje masa.

Takodje, bela čokolada se mora temeperirati kad se masa umače u čokoladu.

Sastojci:

  • 180gr kokosovog mleka
  • 350gr bele čokolade
  • 30gr meda
  • 20gr  Dijamant classic margarina
  • 50gr kokosovog brasna
  • Bela čokolada za umakanje
  • Celi lešnici
 Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar

Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar

Ocenite članak
[Ukupno: 13 Prosečno: 3.8]