Na našu Dijamant Facebook stranicu dobili smo recept, od naše drage Jasmine Marić, kojim smo malo je reći oduševljeni.
Mi smo uživali u ovom kolaču, a Dijamant čokolada narandža margarin mu je dao posebno čaroban ukus.
Probajte ovaj specijalitet i javite nam utiske u komentaru.
Priprema:
U šerpu staviti Dijamant čokolada narandža margarin, šećera, mleko i čokoladu. Otopiti na tihoj vatri, da bude tečno.
U drugoj posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i još malo mutiti. Zatim dodati žumanca i brašno pa sve dobro sjediniti.
U smesu sa jajima dodati čokoladni fil, narendati koricu pomorandže I sve lepo izmešati. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se prohladi, pa seći na kocke i servirati.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
100 ml mleka
200 g šećera
250 g Dijamant čoko narandža margarina
200 g Čokolade za kuvanje
rendana korica pomorandže