Savaren by Poslastičar

Savaren

Priprema:

Kora:

U posudu sipati brašno, šećer, so i kvasac. U ovu smesu dodati mleko, jaja i na kraju otopljeni margarin. Mesiti testo oko 8 min. Ostaviti ga da duplo naraste. Premesiti ga I sipati u forme.
Ponovo ostaviti da naraste i peći na 170 stepeni.

Sirup:

Prokuvati vanilin šećer, vodu i šećer, na kraju dodati i pire od ananasa. Dok je sirup još topao, staviti u njega pečeni savaren i ostaviti da prenoći.

Krem od čokolade:

Umutiti omekšani margarin sa šećerom u prahu i dodati istopljenu čokoladu. Dekorisati voćem po izboru.

Savet Poslastičara pogledajte obavezno, kako bi vaš Savaren bio kao sa slike

Sastojci:

Testo:

95g Dijamant Classic margarina
250g brašna
25g šećera
5g soli
5g kvasca
125g jaja
90g tople vode

Sirup:

750g vode
350g šećera
190g pirea od ananasa
1 kesica vanilin šećera

Krem od čokolade:

100g Dijamant Classic margarina
50g čokolade
50g šećera u prahu

Natapanja, fill, dekoracija, evo o čemu treba voditi računa:

Ocenite članak
[Ukupno: 13 Prosečno: 3.6]