Limun mering tart by Poslastičar

Priprema

Testo:

Sve sastojke izmiksirati i zamesiti testo.

Testo ostaviti u frižideru da se odmori i stegne.

Razvući testo i peći ga u kalupu na 175 stepeni sa papirom za pečenje postavljenim preko i pirinčem. Nakon toga potrebno je peći ga još 10 min na 175 stepeni bez papira za pečenje.

Fil:

Jaja, šećer i slatku pavlaku lagano umešati.

Zatim dodati sok od limuna i procediti masu.

U masu staviti koru od limuna, posuti preko testa i peći na 110 stepeni oko 45 min.

Mering:

250 g šećera dodati u šerpu i sipati vodu preko da se blago otopi.

Kuvati šećer i vodu.

Posebno umutiti belanca sa ostalih 100 g šećera i sipati vreo šećer, nastaviti mešanje kako bi se malo prohladio.

Sastojci:

Kora:

500g brašna

300g Dijamant margarina s ukusom vanile

200g šećera

2 jaja

Fil:

4 jaja

8 žumanaca

360g šećera

400ml slatke pavlake

Kora od 3 limuna

Sok od 2 limuna

Mering:

5 belanaca

350gr šećera

Voda po potrebi

Ocenite članak
[Ukupno: 8 Prosečno: 4]