Tart piletina
Tart piletina

Tart sa piletinom i kečapom

Autor Dijana Ademovic  

24 maja, 2018

Tart je jako ukusan,a kombinacija sočnog pilećeg mesa i kečapa daje neodoljiv šmek..

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Pomešati brašno sa solju i praškom za pecivo, pa dodati na kocke isečen margarin mrviti vrhovima prstiju da se dobiju mrvice, a onda umešati umućeno jaje i kiselu pavlaku. Mesiti dok se ne pokupi svo testo,umotati u najlon foliju i ostaviti bar pola sata u frižider.

Za to vreme spremiti nadev tako što na ulju izdinstamo crni luk,pa kad zastakli,dodamo pileći batak isečen na kocke.Pržiti meso dok ne promeni boju i pusti vodu,začiniti po ukusu,pa pred kraj dodati kečap razmućen sa malo vode.Ostaviti da se krčka,posuti kašičicom šećera i majčinom dušicom.Ohladiti.

Rasući oklagijom koru, moji tartovi su od 20 cm 2 pleha namastiti dno i ivice tarta i posuti brašnom. Uutisnuti koru lepo na dno i ivice, malo izbockati viljuškom.

Pažljivo rasporediti nadev od piletine. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od rerne. Malo prohladiti pa seći na kriške. Prijatno!

Sastojci

Testo:

300 g brašna

1 kašičica soli

150 g hladnog margarina

1 jaje

2 kašike kisele pavlake

1/2 kesice praška za pecivo

Nadev

350 -400 g pilećeg bataka

1 crni luk

1 kašičica belog luka u prahu

so i biber po ukusu

150 ml Dijamant kečapa

malo sveže majčine dušice

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]