Slatke susam štangle
Autor Marina Ignjatovic Kolači
27 januara, 2018
Slatko i ukusno
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Ručno razmutitI jaje, zatim dodati razmekšali margarin na sobnoj temperaturi, mutiti pa dodati šećer i limun i ponovo mutiti.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so i postepeno sjediniti suvu i vlažnu smesu.
Zatim umešati susam i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i oblikovati četvrtastu koru.
Zatim iseći na štangle.Peći 15 minuta na 175°C.
Kada se štangle izvade iz rerne, biće još meke pa još jednom preći nožem štanglice pa sačekati da se ohlade i stvrdnu.
Sastojci
1 jaje,
60 g margarina,
5 kašika kokosovog šećera,
sok od pola manjeg limuna,
70 g sojinog brašna,
1 prašak za pecivo,
pola kašičice soli,
160 g susama.
Ocenite članak