Slatke susam štangle

Autor Marina Ignjatovic  

27 januara, 2018

Slatko i ukusno

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Ručno razmutitI jaje, zatim dodati razmekšali margarin na sobnoj temperaturi, mutiti pa dodati šećer i limun i ponovo mutiti.

Pomešati brašno, prašak za pecivo i so i postepeno sjediniti suvu i vlažnu smesu.

Zatim umešati susam i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i oblikovati četvrtastu koru.

Zatim iseći na štangle.Peći 15 minuta na 175°C.

Kada se štangle izvade iz rerne, biće još meke pa još jednom preći nožem štanglice pa sačekati da se ohlade i stvrdnu.

Sastojci

1 jaje,

60 g margarina,

5 kašika kokosovog šećera,

sok od pola manjeg limuna,

70 g sojinog brašna,

1 prašak za pecivo,

pola kašičice soli,

160 g susama.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]