Slana torta od oblandi

Autor ljiljana stankovic  

21 septembra, 2017

Ne mora oblande uvek biti slane, ova torta je odličan primer

  • Vreme pripreme: 2 sata 5 minuta
  • Vreme kuvanja: 2 sata 40 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Susam prepržiti na tihoj vatri . Pomešati kiselu pavlaku, majonez i krem sira i dobro izmešati dok se ne dobije kremasta masa.

Ovom smesom filovati svaki list oblande a na svaki drugi i četvrti list stavljati listove salame. Preko salame ponovo stavljati fil. Filovati i zadnji list oblande.

Posuti rendanim kačkavaljem, susamom i po nekom semenkom lana.

Cena ovog predjela je oko 600 dinara

Sastojci

1 pakovanje manjih oblandi

300g. tanko isečene šunkarice

300g. krem sira

2dl. kisele pavlake

200g. Dijamant majoneza

malo susama i kačkavanja za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 9 Prosečno: 2.3]