Punjena vekna hleba

Autor Zorica  

20 septembra, 2017

Ukoliko ne znate šta ćete poslužiti svojim dragim ukućanima za doručak ili večeru, ovo je pravi predlog za vas. Priprema se brzo, deluje atraktivno a fenomenalnog je ukusa...

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 4 osobe

Način pripreme

Veknu hleba isecite skoro do dna uzdužno i poprečno, tako da dobijete manje kocke.

Otopite margarin, dodajte ulje, što sitnije seckan crni i beli luk, sitno seckan peršunov list, so, biber i origano. Sve izmešajte.

Kačkavalj isecite u tanje listiće i stavljajte po listić u svaki zarezani deo hleba. Potom ceo hleb premažite pripremljenom smesom, po želji pospite susamom i pokrijte folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 10 minuta, zatim skinite foliju i pecite još pet minuta.

Služite vruće, uzimajući viljuškom ili prstima po komadić hleba. Uživajte!

Sastojci

1 vekna hleba (može bajatog)

100 gr otopljenog Dijamant margarina za sve namene

2 kašike Omegol ulja Dijamant

200 gr kačkavalja

1 mala glavica crvenog luka (može i običnog)

3 čena belog luka

po ukusu soli, ml. bibera, origana

po ukusu svežeg peršunovog lista

po ukusu susam

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]