Punjena vekna hleba
20 septembra, 2017
Ukoliko ne znate šta ćete poslužiti svojim dragim ukućanima za doručak ili večeru, ovo je pravi predlog za vas. Priprema se brzo, deluje atraktivno a fenomenalnog je ukusa...
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 4 osobe
Način pripreme
Veknu hleba isecite skoro do dna uzdužno i poprečno, tako da dobijete manje kocke.
Otopite margarin, dodajte ulje, što sitnije seckan crni i beli luk, sitno seckan peršunov list, so, biber i origano. Sve izmešajte.
Kačkavalj isecite u tanje listiće i stavljajte po listić u svaki zarezani deo hleba. Potom ceo hleb premažite pripremljenom smesom, po želji pospite susamom i pokrijte folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 10 minuta, zatim skinite foliju i pecite još pet minuta.
Služite vruće, uzimajući viljuškom ili prstima po komadić hleba. Uživajte!
Sastojci
1 vekna hleba (može bajatog)
100 gr otopljenog Dijamant margarina za sve namene
2 kašike Omegol ulja Dijamant
200 gr kačkavalja
1 mala glavica crvenog luka (može i običnog)
3 čena belog luka
po ukusu soli, ml. bibera, origana
po ukusu svežeg peršunovog lista
po ukusu susam