POSNA PIZZA

Autor Javorka Filipovic  

24 maja, 2018

Ovo je brz i jednostavan recept, a nadev za pizzu odaberite po zelji…

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

U mlaku vodu dodati secer i

kvasac i za par minuta ,kad

kvasac nadodje, dodati ostale

sastojke i umesiti mekano testo.

Testo mesiti par minuta i ostaviti

30 minuta da naraste.

Uzeti odgovarajuci pleh za pizzu

i razviti testo u velicini pleha.

Premazzati kecap, doadati tunjevinu

ocedjenu od ulja i sve ostale sastojke

za nadev. Kackavalj narendati i sloziti

u zagrejanu rernu na 250 stepeni i

peci 10-15 minuta .

Paziti da ne pregori odozdo, vec

da ostane mekana i svetlo-zuto testo.

Sastojci

Testo:

1 ,5 dl mlake vode

o,5 dl ulja

1/2 paketica svezeg kvasca

1 kasicica secera

1 kasicica soli

250 gr brasna

Nadev :

1 konzerva tunjevine u ulju

100 gr biljnog kackavalja

50 gr mariniranih sampinjona

po zelji: Dijamant kecap, origano i maslinke,

sveza paprika...

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]